Daripada: CikguHafis, Pakar Hartanah Maya No. 1 Malaysia

Tarikh:

Salam hormat...


Saya dahulu sama seperti anda juga, cuba mencari-cari peluang hasilkan income melalui internet terutama dari Facebook. Ramai orang kata inilah LUBUK duit zaman sekarang dan sangat MUDAH untuk jana income darinya!

Saya tidak mudah mempercayainya, sebaliknya mencubanya sendiri...

ALHAMDULILLAH, KINI SAYA BERJAYA HASILKAN INCOME RM255 DAN LEBIH DARI FACEBOOK SETIAP HARI TANPA PRODUK SENDIRI.

 

 

Pada mulanya saya juga turut berdepan dengan pelbagai cabaran untuk memulakan bisnes di Facebook seperti kebanyakkan orang di luar sana antaranya ialah masalah PRODUK seperti...

TIADA IDEA NAK BISNES APA DI FACEBOOK – Nak mula bisnes di Facebook tapi STUCK dan tiada idea produk sesuai untuk bisnes di Facebook.

TAK TAHU PRODUK HOT – Bukan semua produk LAKU KERAS di Facebook, untuk berjaya hasilkan income yang banyak dari bisnes di Facebook anda mesti mempunyai produk yang mempunyai demand tinggi. Bukan senang nak tahu produk tu HOT ke tak!

UNTUNG MARGIN KECIL – Kalau untung setakat RM1-2, RM5-10 satu produk...bila anda betul-betul nak KAYA dan hasilkan income RM4-5angka sebulan dari Facebook! Untung kecik sangat!

PERLU MODAL BESAR – Yang ni BAHAYA! Ramai orang bisnes di Facebook ada yang sanggup modal hingga RM10k. Kalau jadi takpe...tapi kalau tersilap langkah...masak dibuatnya!

STOK JAUH – Stok produk yang anda nak bisnes ni jauh kadang-kadang sampai luar negara. Kena fikir juga kos untuk ambil stok dan macam-macam lagi kos extra seperti hotel, makan minum dan sebagainya.

KENA HANTAR STOK – Dah ada order di Facebook, kena pula bungkus produk cantik-cantik. Lepas tu kena pula pergi ke pejabat pos nak hantar produk tu pada customer. Kalau anda dah ada pekerja ok, ni kalau baru nak start hari-hari anda kena pergi pejabat pos.

BUAT A-Z – Anda lah BOS, anda lah tukang ambik stok, anda lah tukang bungkus produk anda jugalah yang merempit ke pejabat pos. Pendek kata dari A-Z anda kena buat semuanya. Alangkah indahnya kalau anda hanya fokus pada buat duit sahaja... kan enjoy!

ASYIK TUKAR-TUKAR PRODUK – Dah letih buat produk ni, rasa tak boleh pergi tukar pula buat bisnes produk lain di Facebook ni. Ingatkan nak selesaikan masalah TETAPI masalah yang sama juga berulang kembali. Dah letih jadi letih, dah penat jadi penat!

Itu baru masalah produk belum lagi pasal macamana nak jual produk di Facebook. Haaa ni pun cabaran BESAR juga ni, kalau produk je power tapi pemasaran hancur...lingkup juga! Biasanya nilah yang dihadap oleh kebanyakkan mereka yang baru nak start bisnes di Facebook, antaranya ialah...

TAK TAHU FACEBOOK MARKETING – Ni betul-betul ZERO, orang semua buat duit di Facebook mereka pun nak buat juga. Niat tu memang dah betul dah tapi kalau nak BERJAYA ni kena tahu caranya. Kena ada ILMU!

TEKNIK MARKETING FB SALAH – Ramai ingat cara betul Facebook Marketing ni dengan tag-tag gambar, mention nama, add dalam group iklan , pm ramai-ramai adalah teknik pemasaran yang betul. TETAPI sebenarnya teknik yang digunakan tu adalah teknik yang ramai orang MENYAMPAH atau lebih tepat lagi dilabelkan sebagai spamming. Dengan cara ni, nampak tak professional dan orang pun lari...tu yang tak pasal-pasal kena banned dengan Facebook sebab ramai orang report! ORANG DAH BENCI TEKNIK NI!

SALAH BUAT FB ADS – Memang betul ramai yang berjaya hasilkan income di Facebook menggunakan FB ads TETAPI ramai lagi yang TAK BERJAYA dan buang duit mereka pada iklan yang tak berikan hasil yang sepatutnya. Mereka jadi begini sebab tak faham betul-betul bagaimana nak promosi menggunakan FB Ads secara efektif kerana dalam FB Ads tu sendiri ada pelbagai function untuk promosi bagi menghasilkan result tertentu. Bukan semua ads bertujuan untuk terus buat sales, kena tahu yang mana satu!

TAK RETI JUAL KAT WALL POST – Ada juga yang cuba jual kat wall post Facebook, ada yang BERJAYA dan ada yang GAGAL! Yang GAGAL ni ada banyak sebab dan salah satu sebabnya adalah kerana kawan—kawan kita yang nampak wall post kita tu tak berminat dengan produk tersebut. Contohnya, kita promosi produk bayi, padahal kawan-kawan kita semuanya geng-geng bujang, memang susah la nak dapat sales kalau begini caranya. Benda ni pun kena ada skilnya.

AYAT TAK POWER - Kat facebook ni, gaya penulisan kitalah yang akan membuatkan orang beli produk kita. Kalau kita tak tahu macamana nak tulis AYAT POWER yang boleh beri keyakinan dan tukarkan mereka kepada pembeli, bisnes kita memang tak boleh pergi jauh dalam Facebook ni. Tak semestinya AYAT POWER ni kena berbunga-bunga dan pakai bahasa-bahasa tinggi...yang penting ada flownya. Benda-benda macam ni kena ada skrip jualan.

Ni sebahagaian sahaja dari cabaran biasa-biasa bisnes di Facebook, ada banyak lagi cabaran-cabaran lain. Haaa...sebab tu lah ramai orang masih tak berjaya hasilkan sebarang income atau dapat income pun kurang lumayan tak seperti yang di gembar gemburkan.

Namun begitu, sejak setahun yang lalu saya telah pun mencuba pelbagai produk dan teknik untuk hasilkan income melalui Facebook!

Akhirnya, saya telah jumpa produk serta teknik berkesan dan berjaya lenyapkan semua cabaran-cabaran yang terpaksa dihadap oleh kebanyakkan mereka yang ingin mula bisnes di Facebook atau nak tambah lagi sumber-sumber income dari Facebook.

DAN, paling BEST cara ni TAK PERLU ADA PRODUK SENDIRI!

Mudah sahaja...


TETAPI cara ini tidak melibatkan produk fizikal langsung! Hanya produk digital semata-mata dan bukannya anda yang cipta produk tersebut sebaliknya ianya dicipta orang lain, anda hanya promosikan sahaja dan hasilkan komisyen dari setiap jualan.


Teknik ini lebih di kenali sebagai AFFILIATE MARKETING! Teknik promosikan produk orang lain dan hasilkan keuntungan atas angin sahaja! Bukannya sikit-sikit untung TETAPI disebabkan ianya produk digital yang boleh di download dari internet anda boleh dapat komisyen sehingga 50% - 75% dari nilai setiap produk.

 

 

Kenapa Affiliate Marketing?

PRODUK DIGITAL – Bila produk digital ni dah tentu anda tak pening kepala lagi untuk cari stok, pergi deal dengan supplier, barang pun takkan rosak...yelah produk tu dalam hard disk...mana ada expiry date. DAN banyak lagi keliebihan produk digital ni!
TANPA PRODUK SENDIRI – Affiliate Marketing hanyalah kaedah pemasaran produk dengan cara promosikannya sahaja pada orang lain. Anda tak perlu beli pun produk tu dan jadikan sebagai stok.
TANPA STOK – Anda tak perlu simpan stok kerana ianya hanya melibatkan produk digital. Bahkan anda tak perlu lagi bungkus dan hantar stok tersebut. Owner yang akan hantar produk tersebut, itu pun melalui email sahaja.
KOMISYEN LUMAYAN – Satu produk yang di beli dari link anda boleh hasilkan komisyen antara 40% - 75% dari nilai jualan satu produk. Senang-senang jer boleh buat RM3-4angka sehari. Produk digital kan tak perlu kilang, tak perlu kos pembuatan, kos percetakkan, kos bahan mentah dan lain-lain...sebab tu lah owner produk mampu bayar komisyen yang BESAR!
TAK PAYAH SUPPORT – Tak perlu pening kepala kalau ada masalah pada produk, kerana owner yang uruskan semua support. Customer contact owner BUKAN anda! Tak perlu risau nak jawab phone....opsss tak payah bagi number phone pun.
TAKDE WEBSITE – Anda tak perlulah nak pening kepala nak keluarkan modal untuk buat website. Website semua dah siap! Tinggal anda promosi dan fikir macamana nak buat duit jer!
TAK PANDAI TEKNIKAL – Anda tak perlu kemahiran teknikal yang tinggi seperti buat programming dan coding. Cukup tahu copy & paste, tahu main Facebook dah boleh buat duit dari affiliate ni.

Macam-macam lagi la BESTnya bisnes Affiliate di Facebook ni!

 

Ni saya tunjukkan pencapaian STUDENT dan FOLLOWER saya yang telah pun menjalankan bisnes di Facebook hanya dengan Affiliate Marketing...

 

 

 

 

 

 

 

Bisnes ini hanya ada 3 langkah MUDAH jer dan tak pening kepala...STRAIGHT FORWARD jer...

PERTAMA – Cari Produk Digital CONVERT Sales!
Memang ada banyak produk digital di luar sana, anda perlu pilih produk yang betul-betul boleh hasilkan sales dengan mudah. Dapat jer produk tu, terus daftar jadi agen. PENDAFTARAN PERCUMA!

KEDUA – Bina Fanpage Affiliate
Anda tak perlu buat website TETAPI sebaliknya perlu bina Fanpge. Bukannya susah pun nak bina Fanpage. Klik sana, klik sini dah siap satu fanpage. Tak sampai 30 minit dah boleh start berniaga!

KETIGA – Promosi FB Ads
Langkah ketiga nilah yang akan hasilkan sales untuk anda. Anda MESTI promote menggunakan FB Ads KHAS untuk dapatkan sales melalui promosi link affiliate ini.

Anda hanya perlu buat tiga langkah ni sahaja dan dah boleh jana income melalui affiliate di Facebook!

 

Saya BERSEDIA untuk membantu anda hasilkan income dari Affiliate dengan menggunakan Facebook. Namun begitu, saya nak tunjukkan anda secara detail dan step by step supaya anda boleh ikut dan KLON cara saya sehingga boleh hasilkan income yang LUMAYAN!


Saya nak anda betul-betul faham dari step pertama sampai habis! Oleh itu saya nak anda pelajari kesemuanya di dalam...

 

 

Dalam Panduan FB Affiliate Income ini, saya akan dedahkan mengikut langkah berdasarkan modul-modul berikut...

 

MODUL 1 - Rahsia Bisnes Affiliate

 

Kita mula dari BASIC! Saya explain DETAIL apa yang anda perlu tahu tentang affiliate marketing dan bagaimana anda boleh hasilkan komisyen dengan mempromosikan produk digital orang lain. Bahagian ni KHAS untuk newbie yang ZERO pasal affiliate marketing! DAH TAKDE lagi panduan basic nak tunjukkan pada anda! GOOD NEWS, modul 1 akan cover benda ni.
Saya BOCORkan LUBUK Program Affiliate di Malaysia yang anda boleh sertai dan tak bimbang tentang bayaran komisyen. Saya TAKNAK anda penat-penat promote lepas tu komisyen tak bayar! Penat woooo!
NICHE AFFILIATE yang HOT dan banyak demand akan saya tunjukkan kepada anda. Ini memudahkan anda untuk decide niche apa yang anda perlu ceburi kalau nak income besar dan berterusan dari affiliate marketing.
3 Cara PENTING untuk SCAN produk tu senang CONVERT SALES atau tidak! Bukan semua produk digital ni senang buat sales.Anda perlu lihat 3 benda ni sebelum anda mula promote. Kalau tak, letih promote jer laaa tapi sales susah giler! Orang lain boleh buat 5-6 sales sehari, anda “TELOR
AYAM” jer huhu...

 

 

MODUL 2 - Long Term Facebook Fanpage

 

Matlamat utama FBAffiliateIncome adalah untuk anda hasilkan komisyen affiliate dalam jangka masa panjang. Bukannya hasilkan komisyen untuk satu produk sahaja TETAPI seberapa banyak produk yang mungkin. Ketahui cara bagaimana membina Fanpage Long Term yang akan memudahkan anda buat sales hari-hari.
Step by step bagaimana membina Fanpage LONG TERM, apa yang perlu anda letakkan dalam fanpage anda untuk bina kredibiliti, trik simple tambahkan fans tanpa gunakan FBads .
Teknik HALUS bagaimana anda boleh “BANTU” fans anda dan mereka akan berikan duit kepada anda tanpa perlu anda MENJUAL langsung. Skil yang memang COOL HABIS.
Ketahui kaedah membuat wall post untuk tujuan promosi link affiliate. Saya dedahkan kaedah Gambar dan 7 flow skrip copywriting power untuk close sales affiliate. Anda tak perlu jadi PAKAR COPYWRITING lagi, ikut sahaja 7 flow ini untuk buat ayat power close sales!

 

 

MODUL 3 - Promosi SIMPLE di Facebook

 

Saya akan tunjukkan teknik KHAS untuk promosi link affiliate anda menggunakan Facebook. Saya hanya gunakan kaedah ____ sahaja.
Step by Step VIDEO bagaimana untuk mulakan adsdi Facebook dan bagaimana lakukan target setting untuk dapatkan potential customer yang berminat pada offer anda sahaja.
Teknik SPLIT TEST bagaimana anda boleh menguji dan mengetahui ads yang boleh hasilkan sales yang banyak. Kemudian FOKUS pada ads yang betul-betul POWER untuk terus hasilkan komisyen affiliate.
Strategi bagaimana saya MEMPERMAINKAN kos ads di Facebook untuk dapatkan lebih banyak sales dan saya dedahkan waktu-waktu PEAK anda boleh dapatkan sales yang banyak! Time ni memang ramai orang beli produk!

Dan macam-macam lagi yang anda dapat pelajari dari FBAffiliateIncome ni nanti.

Kesemua modul ini mengandungi ebook ringkas dan Video tutorial bagi memudahkan pemahaman anda..

 

Bukan itu sahaja...

Saya tahu selepas anda dapatkan FBAffiliateIncome, anda mungkin akan berdepan dengan cabaran-cabaran anda tersendiri dan pasti anda ingin bertanya! Jadi saya TAKNAK biarkan anda TERKAPAI-KAPAI tanpa hala tuju.

Oleh itu saya tubuhkan sebuah group Facebook TERTUTUP khas untuk saya berkongsi tips dan ahli-ahli lain boleh kongsikan pengalaman mereka serta bantu membantu dalam group tersebut nanti.

Banyak ILMU-ILMU berkenaan pemasaran affiliate menggunakan facebook akan saya perturunkan di sana nanti!

 

 

Kalau ikutkan nilai asal keseluruhan produk ini, ianya berjumlah...

Selain dari menggunakan Facebook Fanpage sebagai salah satu cara untuk anda promosikan link affiliate dan hasilkan komisyen darinya, ada 2 lagi cara untuk anda hasilkan income melalui Facebook...

Sebenarnya ada teknik dan kriteria tertentu yang memudahkan anda menghasilkan komisyen melalui promosi link affiliate di Facebook Wall Post anda dan Facebook Group.

Kedua-dua teknik ini merupakan teknik tambahan yang saya gunakan untuk dapatkan lebih ramai orang klik pada promosi saya dan ianya TIDAK melibatkan langsung teknik-teknik SPAMMING seperti tag-tag gambar sesuka hati, PM sorang-sorang, PM ramai-ramai, buat group dan add ramai orang kemudian iklan banyak-banyak.

Saya tindak emnggunakan teknik yang membuatkan orang MARAH-MARAH dan MENYMPAH dengan anda sekaligus TAKNAK langsung beli barang dari anda.

Ini yang bakal saya tunjukkan nanti...

Teknik #1 - Teknik Promosi Wall Post Facebook

 

Sebenarnya ada skil / requirement untuk membolehkan anda senang mempromosikan link affiliate di akaun Facebook personal anda sahaja. Saya akan tunjukkan kepada anda teknik yang saya gunakan tanpa perlu bina Fanpage langsung!
Kriteria bagaimana untuk anda MUDAH hasilkan jualan melalui wall post anda. Mungkin sebelum ni bila anda jual di wall post anda, rakan-rakan di Facebook anda MEMPERLEKEHKAN offer atau apa yang sedang anda niagakan tu. Lepas ni anda boleh lupakan mereka dan FOKUS pada mereka yang betul-betul berminat sahaja.
Teknik bagaimana mereka NAK atau TAKNAK tetap akan nampak juga Wall Post anda, MEMANG TAK BOLEH LARI PUNYA! Ini meningkatkan lagi potensi untuk anda dapat komisyen dengan lebih mudah.

 

Teknik#2 - Teknik Promosi Facebook Group

 

Selain Fanpage dan wallpost anda, facebook group juga merupakan lubuk potential buyer yang ramai orang abaikan. Saya akan tunjukkan bagaimana untuk anda TRACK group yang aktif (bukan group iklan semata-mata). Kita TAKNAK promote kat group yang bersepah-sepah iklan, CONFIRM mereka ni pun sebenarnya tengah cari customer, dah tentu nak produk mereka je di beli.
Saya akan tunjukkan cara bagaimana anda boleh iklankan di group tersebut tanpa melakukan sebarang SPAMMING! Kaedah yang admin group pun SAYANG kat anda nanti.

Ha? Nak BONUS lagi? Oklah saya FAHAM...

Anda nak pembelian anda betul-betul BERBALOI bukan...jadi saya akan berikan BONUS yang bermanfaat dan bukannya BONUS tangkap muat semata-mata untuk naikkan nilai FB Affiliate Income ini. Nah BONUS TAMBAHAN dari saya...

BONUS Video CASE STUDY
FB Affiliate Income

 

Pendedahan 2 Fanpage REAL yang hasilkan komisyen KAW2 aplikasikan teknik dalam FBAffiliateIncome. Anda boleh study dan clone cara yang digunakan fanpage ni.
Case study #1 – Saya akan bongkarkan bagaimana seorang Affiliate NEWBIE cantas OTAI lain dan hasilkan RM7K++ dalam Masa 30 hari (hasilkan lebih 100 sales). Inilah cubaan pertama beliau dan terus membuahkan hasil! Kalau dia boleh! Anda PASTI BOLEH!
Case Study #2 – Lihat sendiri bagaimana LONG TERM Fanpage boleh digunakan untuk promosikan sebarang link affiliate dalam niche yang sama. Anda boleh apply teknik yang sama dalam bisnes anda.

Namun begitu, saya TAKKAN jadikan kos sebagai satu halangan untuk anda dapatkan Produk Utama FB Affiliate Income + 2 Teknik Tambahan + BONUS yang mungkin boleh bantu anda hasilkan komisyen lumayan ini. Oleh itu, saya berikan Teknik Tambahan beserta BONUS dan juga termasuk dengan PRODUK UTAMA FB Affiliate income pada harga yang sangat BERBALOI untuk anda...


Jika dibandingkan dengan hasil yang bakal anda perolehi nanti, nilai untuk anda laburkan sebagai pelaburan ilmu ini terlalu RENDAH! Saya YAKIN anda boleh dapatkan semula nilai yang anda laburkan untuk panduan FB Affiliate Income ini dalam 1-2 komisyen sahaja yang boleh dicapai dalam beberapa hari jer kalau anda mempraktikkan dengan betul ilmu yang diajarkan dalam FB Affiliate Income ini. SERIUS!!!

Cukup-cukup sudah...anda try buat bisnes Facebook secara membuta tuli, kini panduan dari memilih produk sampailah ke promosi produk dan hasilkan jualan saya dedahkan untuk anda.


Takkan anda nak biarkan peluang sebegini berlalu sahaja TANPA anda buat apa-apa tindakan. Jika anda tidak faham sekarang, tidak mengapa...saya dahulu pun tak faham tapi terus buat jer...SAYA BUAT DULU, KEMUDIAN BARU LAH SAYA FAHAM!


Mulakan bisnes facebook tanpa produk anda dengan mempromosikan produk digital melalui affiliate marketing SEKARANG! Langkah pertama ke arah KEJAYAAN bisnes Facebook anda adalah dengan dapatkan panduan ini SEKARANG...

Dapatkan FB Affiliate Income HARI INI, mungkin dalam minggu depan jika anda praktikannya, anda dah boleh nampak RESULTnya dan hasilkan RM3-4angka sehari! Lenyapkan segala TEKA TEKI anda tentang bagaimana nak buat duit di Facebook! JAWAPANNYA YANG ANDA CARI ADA DI SINI!

Saya tunggu KEJAYAAN anda di dalam FB Affiliate Income!

CikguHafis,

Pakar Hartanah Maya No.1 Malaysia


PS: Panduan ini adalah panduan lengkap dengan video bagaimana anda boleh pelajari dari A-Z tentang bisnes TANPA PRODUK di Facebook dengan menggunakan teknik Affiliate Marketing produk digital.


PPS: Panduan ini sangat sesuai untuk anda yang baru dan ZERO tentang bisnes di Facebook. Ianya akan diajar dari awal. Bagi anda yang dah mula hasilkan income melalui Facebook, mungkin ini salah satu cara untuk tambah streams of income sambil-sambil sahaja.


PPPS: Anda akan dimasukkan ke GROUP FACEBOOK TERTUTUP dan pelbagai lagi tips dan teknik-teknik affiliate marketing melalui Facebook bakal anda pelajari dari perkongsian rakan-rakan lain. Anda TIDAK KESEORANGAN, ramai yang bantu membantu! Jom kita berjaya sama-sama.